Mechanik - Gdansk / Trojmiasto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

polecam Piotra, szczególnie zna się na VAGach, dobre ceny , fachowa obsługa, większość rzeczy u Niego robię i jestem bardzo zadowolony:

no i równocześnie oczywiście, jak koledzy wyżej tune-up też, nie wiem jak się kształtują ceny za mechanikę, bo jak coś jest robię u Piotra, ale jeśli chodzi o soft pierwsza klasa roboty:
    Jesteśmy jedną z największych polskich firm o zasięgu międzynarodowym. Na rynku działamy od 2006, od ponad dekady realizujemy do kilkuset modyfikacji rocznie.

Oba miejsca godne szczególnego polecenia

Komentarz

• engels
      Drive
      • 2009
      • 58

no tak

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ja niestety nie mam kogo polecic... moze dlatego ze ze Skodami nie mialem jakis problemow.
        z 3 ASO w 3miescie do wyboru, to chyba najbardziej polecam Gdynie, a z pracownikow przyjmujacych do przegladow (albo napraw) pana Adama - mozna mu powiedziec ze sie czytalo na forum internetowym ze jest polecany to sie pewnie ucieszy.
        w ASO w Gdansku koledze po przegladzie nie dokrecono korka oleju... i prawie zatarli mu przez to silnik - na szczescie byl na tyle przytomny ze jak tylko kontrolka sie zapalila to od razu stanal.
        w Sopocie serwisowalem moja poprzednia Octavie w ASO i ogolnie musze powiedziec ze bylem zadowolony,tylko ze tam z reguly trzeba bylo dluzej czekac niz wlasnie w Gdyni.
        W sumie to przydalby sie nam tutaj na Pomorzu taki baltycki Dobry Grzes co by sie opiekowal naszymi Skodami...
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ZYBI68
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 697
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Co do mechaniki mogę polecić warsztat na ul Maki 10 Marek Brylowski, zresztą ktoś już go polecał w innym wątku. Co do klimy to http://gabrat.com.pl/index.cgi?action=03 naprawdę znają się na robocie.
          Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• Darekgda
            Rider
            • 2010
            • 611

Śmiało mogę polecić kolegów
            krzynol - elektryka
            lilo - lakierowanie
            jeżeli chodzi o naprawy mechaniczne to Bartek z Ręboszewa ( Kaszuby ) tel. jeśli ktoś chętny podam na pw

Komentarz

• czeslaw555
              Classic
              • 2012
              • 13

ja polecam http://warsztatbrylowski.blogspot.com/

Warsztat samochodowy Marek Brylowski
              80-774 Gdańsk
              ul. Maki 10
              tel. 601 631 963
              google...nick.Pozdrawiam

Komentarz

• strazakp
                Elegance
                • 2008
                • 819
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bylem popytac u p. Matczaka (Gdansk, Walowa), za rada plebana. Pleban polecal, kasowo faktycznie rozsadnie (rozrzad, drobne wymiany w zawieszeniu), tylko warsztat troche skromnie wyglada Nie jest to najwazniejsze, ale tak z ciekawosci, ktos jeszcze korzystal z uslug p. Matczaka?
                Korzystałem z usług ze chyba trzy razy i byłem zadowolony ale za tym trzecim się zraziłem. Gościu robił mi przy zacisku hamulcowym i praktycznie mi go nie odpowietrzył. Miesiąc później wymieniałem cały płyn hamulcowy i przy spuszczaniu płynu poleciało sporo powietrza z robionego zacisku. Facet pracuje sam i praktycznie chyba nie mógł sam odpowietrzyć no ale to już mnie nie obchodzi, dlatego już tam nie pojadę. Po za tym (o ile to komuś nie przeszkadza), to facet jest na prawdę mało mówny i ciężko coś od niego wyciągnąć.
                strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• strazakp
                  Elegance
                  • 2008
                  • 819
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ponadto szukam teraz warsztatu w Gdańsku lub okolicy, gdzie mógłbym zrobić rozrząd.
                  Póki co najtaniej znalazłem tutaj http://www.automax.csc.pl/. Robocizna + ich części (Ruville, Gates) wychodzi 890zł.
                  U Pana Marka http://warsztatbrylowski.blogspot.com/ (na tym forum kilka osób poleca) wychodzi w sumie 950zł.
                  Tutaj http://www.autoteam.gda.pl/ robocizna 250zł (jak na Gdańsk to tanio) a części swoje.

Wolałbym jednak znaleźć warsztat gdzie dadzą części od siebie bo jest gwarancja ale niektórzy ładnie sobie kasują za części.
                  strazakp

Komentarz

• strazakp
                    Elegance
                    • 2008
                    • 819
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez dany1135
                    Polecam w 100% Zoltara http://soft-car.pl Ja jestem zadowolony i polecam.
                    Korzystałem kiedyś z jego usług i byłem bardzo zadowolony ale teraz nie mogę się jakoś skontaktować (nie odbiera tel., nie odpisuje na emaile).
                    strazakp

Komentarz

• piotrek_gdy
                      RS
                      • 2008
                      • 7723
                      • Volkswagen
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

strazakp, ale Zoltar teraz jest w Pruszczu- więc nie wiem czy to nie za daleko :wink:
                      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• strazakp
                        Elegance
                        • 2008
                        • 819
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                        strazakp, ale Zoltar teraz jest w Pruszczu- więc nie wiem czy to nie za daleko :wink:
                        Akurat z części Gdańska gdzie ja mieszkam, to do Pruszcza mam blisko
                        Na ich stronie http://chiptuning-gdansk.pl/kontakt/ widnieje ciągle adres w Gdańsku i nuemr tel ten sam od lat ale nikt sie odbiera jak dzwonię (dziś już kilka razy).
                        strazakp

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

strazakp, Zoltar przeniósł się tam jesienią

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• strazakp
                            Elegance
                            • 2008
                            • 819
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

strazakp, Zoltar przeniósł się tam jesienią
                            Ok, ale czy zmienił się numer kontaktowy? Chcę tylko zapytać o koszt wymiany rozrządu a nikt nie odpowiada jak dzwonię czy piszę...
                            strazakp

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

dodzwonic się zawsze było trudno :roll:
                              albo się pracuje albo ... gada przez telefon
                              dzwoń raczej po południu

Komentarz

• strazakp
                                Elegance
                                • 2008
                                • 819
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A to miejsce ktoś zna http://www.trojmiasto.pl/Auto-Serwis-o50326.html ???
                                Byłem tam raz ale tylko na wymianie płynu hamulcowego i nie miałem zastrzeżeń. Brat też był tam kilka razy i też ma dobre zdanie o tym serwisie i mechanikach.
                                Za kpl. rozrządu (robocizna + części Ruville) chcą 930zł, więc cena całkiem fajna, ciut taniej niż http://warsztatbrylowski.blogspot.com/
                                strazakp

Komentarz

• strazakp
                                  Elegance
                                  • 2008
                                  • 819
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dodzwonic się zawsze było trudno :roll:
                                  albo się pracuje albo ... gada przez telefon
                                  dzwoń raczej po południu
                                  Dzwonię już kilka dni w różnych porach i ciągle nic! Nikt nie odbiera Może zmienił numer...?
                                  strazakp

Komentarz

• McGan
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 3573
                                    • Superb III (3V3)

To ja ze swojej strony polecam szczerze Tune-Up w Gdańsku (ul. Przemian 2, koło Maćkowego). Dryndnij do Roberta: 508 112 402 i umawiaj się śmiało

Moje autko robili (Octavia sprzedana) przez okres 3 latek - i bezproblemowo i bez owijania. W Mustangu też na pewno "pozwolę" im dłubać :szeroki_usmiech
                                    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• strazakp
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 819
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez McGan
                                      To ja ze swojej strony polecam szczerze Tune-Up w Gdańsku (ul. Przemian 2, koło Maćkowego). Dryndnij do Roberta: 508 112 402 i umawiaj się śmiało

Moje autko robili (Octavia sprzedana) przez okres 3 latek - i bezproblemowo i bez owijania. W Mustangu też na pewno "pozwolę" im dłubać :szeroki_usmiech
                                      Nie wątpie że TuneUp są dobrzy ale niestety dosyć drodzy (jak dla mnie). Kpl. rozrządu z częściami robią za ok 1500zł. Ja za 900zł już mam kilka poleconych warsztatów, gdzie zrobię to samo i na takich samych częściach. Dla mnie Tune Up odpada!
                                      strazakp

Komentarz

• rob555
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 748

kolego strazakp > czy za 900zl zrobisz to na orginalnym rozrzadzie + org pompie wody??

Bo jak na zamiennikach to prosze nie porownywac.
                                        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                        hybrydowe wtryski i turbiny
                                        programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                        www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• strazakp
                                          Elegance
                                          • 2008
                                          • 819
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rob555
                                          kolego strazakp > czy za 900zl zrobisz to na orginalnym rozrzadzie + org pompie wody??

Bo jak na zamiennikach to prosze nie porownywac.
                                          Myślę o takich "zamiennikach" jak: Ruville, INA lub SKF. Myślę, że są to dobre i wiodące marki części i pewnie wcale nie odbiegają od "oryginałów" (przynajmniej dla mnie). Nie będę przecież przepłacał za umieszczenie znaku VW na częściach.
                                          Tune-Up...nic do Was nie mam i nie kwestionuje Waszej wiedzy i fachowości ale wyrażam tylko swoje zdanie i swój wybór. Pozdrawiam :-)
                                          strazakp

Komentarz

• rob555
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 748

No to na zamiennikach zrobimy w podobnej cenie....
                                            Od razu zaznaczam ze na f.vat bedzie adnotacja ze czesci nie orginalne na zyczenie klienta.

Tak pozatym...raz na 5 lat czy 90tys zaplacic za org w tym przypadku uwazam za sluszne.
                                            Co wiecej - nie liczy sie znaczek VW czy SKF ale kontrola jakosci.
                                            Amortyzatory z ASO zawsze dluzej pozyja niz "te same" np KYB
                                            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                            hybrydowe wtryski i turbiny
                                            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• strazakp
                                              Elegance
                                              • 2008
                                              • 819
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No to na zamiennikach zrobimy w podobnej cenie....
                                              Od razu zaznaczam ze na f.vat bedzie adnotacja ze czesci nie orginalne na zyczenie klienta.
                                              To znaczy w jakiej cenie? Te "zamienniki" to dokładnie jakiej firmy będą (z paskiem włącznie)? Czy taka adnotacja wnosi coś do ewentualnej Waszej gwarancji?

Tak pozatym...raz na 5 lat czy 90tys zaplacic za org w tym przypadku uwazam za sluszne.
                                              Ja 5 lat temu wymieniałem używając części Ruville i dokładnie po 5 latach zaczęło coś tam piszczeć Dodam, że przez te 5 lat przejechałem zaledwie 32 tys km!!!

Co wiecej - nie liczy sie znaczek VW czy SKF ale kontrola jakosci.
                                              Amortyzatory z ASO zawsze dluzej pozyja niz "te same" np KYB
                                              Różnie to bywa... W moim przypadku kiedy robię 6000km rocznie to większość części długo potrzyma.
                                              Poza tym mam zamiar latem przyszłego roku zmienić auto :-)
                                              strazakp

Komentarz

Pracuję...